Berichtenverkeer

Administratiekantoor of niet?

Ons uitgangspunt is altijd eigen kracht en zelfregie van de zorgaanbieder, net als de zorgaanbieder hoop ik uitgaat van eigen kracht en zelfregie van de cliënt. Waar je ondersteund wilt worden, ondersteunen we uiteraard, vanuit onze inmiddels vastgeroeste missie de kleinschalige zorg overeind te houden. Maar of je voor een administratiekantoor kiest of het zelf wilt doen is vooral je eigen keus. Het hangt af van je eigen kennis en je eigen wens cq wil om er tijd in te steken – en of je die je wel of niet hebt – om te puzzelen en uit te pluizen. Neem daarin ook de tijd mee die je hebt om af te stemmen met backoffices waarom er precies is afgekeurd, of wanneer die 301 nu komt op de 315 die je hebt gedaan, of hoe het zit met bevoorschotting als het berichtenverkeer eens niet loopt.

Groene vink en software-/zorgadministratiepakket

Onze ervaring sinds 2015 leert ons inmiddels dat een systeem weliswaar tijd kost, en energie, en zeker ook geld, maar dat het uiteindelijk onder de streep een hoop frustratie wegneemt, en vooral veel tijd oplevert. Waar je voor moet kiezen? Wij hebben bijzonder goede ervaringen met Nedap en Qurentis, Leg je oor te luister bij andere zorgaanbieders, vraag hen naar ervaringen.

Bij de overwegingen voor een softwarepakket is het een belangrijke vereiste of een systeem een Groene Vink heeft gekregen van het Nederlands Zorginstituut. Zie daarvoor de volgende website: https://www.istandaarden.nl/de-groene-vink-voor-istandaarden/overzicht-groene-vink-deelnemers-2017. Waar nodig kunnen we voor referenties zorgen, ook voor andere systemen. Eén belangrijke aanvulling nog: als je óók nog op zoek bent naar een zorgadministratiepakket waarin je zorgplannen, rapportages, evaluaties op een veilige manier op wilt kunnen slaan, dan is het zeker de moeite waard om eens naar een softwareoplossing te kijken, één die combineert met berichtenverkeer, waar je je uren kunt boeken, kunt rapporteren en tegelijkertijd kunt declareren.

Informatie

Voor vragen kan je ons altijd bellen. Graag geven we dan meer toelichting op bovenstaand geheel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 3 =