Vacature Adviseur Kwaliteit [VACATURE IS INMIDDELS INGEVULD]

Overtuigd van de kracht van kleinschalige zorg, ondersteunt Bureau Lagro bijna honderd zorgaanbieders in Noord Nederland, variërend van ambulante begeleiding t/m kleinschalige wooninitiatieven. Wij ondersteunen bij het opzetten van kwaliteitssystemen en in de voorbereiding van certificeringstrajecten, bij aanbestedingsprocedures en bij het daaruit voortkomende berichtenverkeer (iJW en iWMO) tussen gemeenten en zorgaanbieders. Dit doen wij vanuit onze inmiddels vastgeroeste missie om de kleinschalige zorg op de kaart te zetten en te houden in een nog immer veranderend zorglandschap (Jeugdwet en Wmo).

Bureau Lagro is per direct op zoek naar een enthousiaste, gedreven, ondernemende, scherpzinnige opvolger voor een collega die ons per 1 juni gaat verlaten. Het betreft een functie voor 36 uur. De functie is eventueel ook in te vullen met twee Adviseurs Kwaliteit voor 24 uur, afhankelijk van de sollicitanten in deze procedure.

Wij zijn in elk geval op zoek naar iemand met de volgende kwaliteiten:

 • Je hebt feeling met de kleinschalige zorg,
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken en pleegt overleg waar nodig,
 • Je bent proactief en communicatief – zowel mondeling als schriftelijk – vaardig, je beheerst de Nederlandse taal in woord én geschrift uitstekend,
 • Je hebt analytische vaardigheden, en je hebt een helicopterview zonder dat je de details uit het oog verliest,
 • Je hebt overtuigingskracht, bent integer, je zegt wat je doet en je doet wat je zegt,
 • Je hebt een gezonde dosis daadkracht en bent flexibel. Wij bieden diezelfde flexibiliteit.

Wat naast deze kwaliteiten vooral ook van belang is, is of er sprake is van een klik tussen jou en ons team (zie verder Sollicitatieprocedure).

Adviseur Kwaliteit

Als adviseur heb je een afgeronde Hbo-opleiding of aantoonbaar Hbo werk- en denkniveau. (Eerdere) ervaring in of met de zorg is een absolute must. Hierdoor kan je je verplaatsen in de aanbieder en ken je de praktische kant van het werk. Je weet waar knelpunten kunnen liggen op het gebied van de uitvoering van de zorg en je bent op de hoogte van wet- en regelgeving. Door kennis en kunde creëer je draagkracht als je adviezen uitbrengt.

Wat ga je doen?

Je adviseert kleinschalige zorgaanbieders in Noord Nederland in het opzetten van een kwaliteitssysteem (van beleid en organisatie tot primaire en ondersteunende processen). Dit betreft over het algemeen HKZ Kleine Organisaties, HKZ Zorg en Welzijn, ISO 9001:2015 en NEN-EN-15224, of ons eigen Kwaliteitssysteem Kleinschalige Zorg (KKZ). Je geeft vooral concrete adviezen en weet de zorgaanbieder te motiveren.

Ook voer je nulmetingen of audits uit bij onze klanten op de implementatie van een van deze kwaliteitssystemen. Je werkzaamheden zijn uit te breiden met het geven van trainingen of scholingen op het gebied van zorg gerelateerde onderwerpen.

Wat neem je mee?

 • Je hebt aantoonbare ervaring met het opzetten van kwaliteitssystemen, je kan diverse kwaliteitsnormen vertalen naar vooral praktische zaken.
 • Je kunt logisch nadenken en je werkt enthousiasmerend, je bent in staat jezelf te verplaatsen in zowel de solistische jeugdhulpaanbieder als ook in de kleinschalige woonsetting met meerdere locaties.
 • Je hebt kennis van actuele wet- en regelgeving welke impact hebben op de kwaliteit van zorg binnen de Jeugdwet, Wmo, GGZ en/of Wlz; je signaleert wijzigende wet- en regelgeving en draagt er mede zorg voor dat deze wijzigingen bekend worden bij collega’s en zorgaanbieders.
 • Je krijgt te maken met een breed scala aan onderwerpen (bijvoorbeeld AVG, zorgplannen, melden van incidenten, wet zorg en dwang, medicatieveiligheid) en draagt je steentje bij aan onze kennis en expertise.
 • Je hebt een opleiding tot auditor gevolgd of bent bereid deze te volgen én hebt ervaring met het auditen van kwaliteitssystemen.
 • Je bent in staat je eigen agenda te plannen en deze aan te laten sluiten bij wat overeengekomen is met de klant. Daar waar nodig signaleer je knelpunten, zorgen of belangrijke ontwikkelingen bij een klant.
 • Je levert een bijdrage aan het continu verbeteren van de dienstverlening van Bureau Lagro en signaleert kansen, mogelijkheden en/of zwaktes en bedreigingen,
 • Je draagt bij aan het (verder) implementeren van ons eigen kwaliteitssysteem (ISO 9001:2015) en het door ons ontwikkelde Kwaliteitssysteem voor Kleinschalige Zorg.

Je verricht je werkzaamheden op kantoor in Groningen, maar je bent ook vaak werkzaam op locatie van de klant in Groningen, Friesland en Drenthe. Een rijbewijs en auto is een absolute must.

Wie zijn wij?

Wij zijn een klein, dynamisch organisatieadviesbureau en hechten groot belang aan tact, creativiteit, positiviteit, zelfstandigheid en een reflecterend en relativerend vermogen. In de korte lijnen met onze klanten zijn onze kernwaarden altijd vertrouwen, integer en transparant, gedreven en proactief, waarbij we werken op basis van samenwerking en participatie, gericht op professionaliseren van de klant en diens eigen regie en ondernemerschap. Zo weten we altijd aan te sluiten en af te stemmen op de wensen en behoeften van de klant.

Wat bieden wij?

Bureau Lagro is een gezond groeiend adviesbureau met een informele werksfeer en enthousiaste, open collega’s. Afhankelijk van de constructie en invulling is een dienstverband mogelijk van tenminste 24 tot 36 uur, met een op kennis en ervaring gebaseerd salaris (richtlijn € 3.247 – € 4.329) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een laptop en een iPhone. Je mag rekenen op voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen en tot het volgen van opleidingen.

Sollicitatie en procedure

Aansluiting op bovenstaande functie dient te blijken uit motivering in een brief en een bij te voegen CV, te richten aan andrea.lagro@bureaulagro.nl. De eerste sollicitatiegesprekken worden gehouden in week 12. Wanneer je wordt geselecteerd voor een tweede gesprek, volgt daarna ook tenminste nog een dagdeel meelopen met een van je mogelijk toekomstige collega’s. Dit omdat we als team graag volmondig ‘ja’ willen zeggen, en ook graag willen dat jij een goed beeld krijgt van de functie om te bepalen of je hier volledig voor wilt gaan. Je dient een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen verkrijgen, en verder vragen we altijd (uiteraard in overleg met jou) om een referentie.

Meer informatie over deze functie kan je opvragen bij Andrea Lagro, 06-25513851.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 − twee =