Manifest Kleinschalige Zorg

Aan het einde van de middag op 10 november hebben we namens een vijftigtal kleinschalige zorgaanbieders uit het  Groninger Jeugdlandschap het Manifest Kleinschalige ZorgPersoonlijk en Nabij’ overhandigd aan wethouder Peter Verschuren (gemeente Midden-Groningen). Verschuren is portefeuillehouder Jeugdzorg namens de Groninger gemeenten.

De aanleiding van het gezamenlijk schrijven van dit manifest is het feit dat gemeenten een ander (meer hybride) inkoopmodel onderzoeken i.p.v. de huidige ‘Open House’ constructie. De kleinschalige zorg vreest met name voor het verdwijnen van de (lokale) keuzevrijheid van de jeugdigen in Groningen. De ondertekenaars leveren in 2020 (tot nu toe) aan ruim 1.000 jeugdigen/gezinnen uit Groningen.

Lees hier het artikel in het Dagblad van het Noorden


Reacties

Manifest Kleinschalige Zorg — 2 reacties

  1. Goedemorgen,

    Mooi artikel om het nieuwe jaar mee te beginnen. Ben benieuwd welke follow-up dit gaat krijgen.

    beste wensen,

    Bennie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + veertien =