Ons team


Andrea Lagro

Overtuigd van de kracht van kleinschalige zorg, begon ik in 2012 met het opzetten van kwaliteitssystemen bij zorgboerderijen. Inmiddels ondersteunen we kleinschalige zorgaanbieders (van ambulant tot wonen) in de voorbereiding op ISO of HKZ certificering. Ook hebben we voor de écht kleinschalige zorgaanbieder een Kwaliteitssysteem Kleinschalige Zorg ontwikkeld, gebaseerd op HKZ Kleine Organisaties en vigerende wet- en regelgeving.

In 2014 kwam de eerste vraag voor ondersteuning bij een aanbesteding, daarna volgden er vele meer en reisden we van bijeenkomst naar bijeenkomst voor onze klanten. Zo kwam ook ‘het berichtenverkeer’ op ons pad, eerst via de ‘Berichtenconverter’ en ‘de VNG-app’, maar gelukkig zijn daar nu softwarepakketten voor. In 2016 werd Bureau Lagro als enige niet-zorgaanbieder ‘Contractpartner’ van de RIGG en zijn we nu ‘Administratiekantoor’. Over de jaren heen hebben we veel expertise en een groot netwerk opgebouwd, en zijn we vaak sparringpartner voor gemeenten namens de kleinschalige zorg. In 2017 kwam er ook scholing bij, gewoon omdat we graag anticiperen op de vraag van de klant. Dit vergde ook bij ons overigens een professionaliseringsslag, de eenmanszaak ging in 2017 op in een BV.

Inmiddels werken we met z’n vieren en drie zzp’ers zij aan zij aan onze onderhand vastgeroeste missie om de kleinschalige zorg in een ‘veranderend zorglandschap’ overeind te houden en (blijvend) in hun kracht te zetten. We ondersteunen ruim 100 zorgaanbieders in Groningen, Friesland en Drenthe op een of meerdere fronten.

Onze grootste drijfveren zijn het ‘ontzorgen’ (met ‘eigen regie’ als uitgangspunt) van de zorgaanbieder zodat ‘ie kan doen waar ‘ie van gaat huppelen, en het verder professionaliseren van de zorg. Dit in het belang van de cliënt, die bij ons altijd voorop staat. Integriteit en transparantie, korte lijnen en open en heldere communicatie en (het delen van) kennis en expertise zijn onze speerpunten, verbinding is ons absolute toverwoord. Let’s stick together!

ANDREA.LAGRO@BUREAULAGRO.NL | 06 25 51 38 51‬

 

Miranda Badenbroek

Ik maak mensen blij met eten en informatie. Meestal apart van elkaar, want het eten is meer voor de weekenden en de informatie meer voor door de week, maar je weet hoeveel informatie er wordt gedeeld als je samen in een keuken staat! Ik hou van de verbinding die daarvan komt.

In een grijs verleden begon ik als klantenservicemedewerker aan de telefoon. Namens onder andere een energieleverancier, studiefinanciering en een uitkeringsinstantie hielp ik mensen aan antwoorden en oplossingen. Omdat mijn eigen interesse in de loop der tijd verschoof naar het Sociaal Domein, ging ik op zoek naar ander werk. Dat vond ik in de gemeente Zuidhorn, waar ik van 2014 t/m 2018 aan de balie en telefoon van het zorgloket werkte. Daarachter waren de Wmo en de Participatiewet te vinden. Daarnaast deed ik steeds meer berichtenverkeer. Dat betekende dat ik met zorgaanbieders te maken kreeg, en met ouders, andere gemeenten en jeugdconsulenten. Meer verbinding om blij van te worden.

Bureau Lagro kende ik al een jaar of drie vanwege onze communicatie over jeugdige cliënten die bij hun klanten in zorg waren. Ons contact hield niet op na kantoortijd, en zo leerde ik veel over de zaken die bij zorgaanbieders spelen. Toen ik op LinkedIn een vacature voorbij zag komen, was ik er wel uit: sinds januari 2019 ben ik Medewerker Berichtenverkeer bij Bureau Lagro. Ik ben een van de mensen die ervoor zorgt dat de communicatie tussen zorgaanbieder en gemeente veilig, soepel, en prettig verloopt, en in goed contact met alle andere betrokken partijen. Dit met zo weinig mogelijk misverstanden en zoveel mogelijk humor, want behalve het geautomatiseerde digitale verkeer is er ook het vele contact met iedereen die we te pakken krijgen. Van zoveel verbinding ga ik hardop glimlachen!

Nog even terugkomend op dat eten… het is wel eens voorgekomen dat ik met een tas vol lekkers op het werk verscheen. Ik zeg het maar even.

MIRANDA.BADENBROEK@BUREAULAGRO.NL | 06 ‬15 45 29 04

 

Alex Visser

Sinds maart 2019 ben ik werkzaam bij Bureau Lagro als Adviseur Kwaliteitszorg. Een bericht van Andrea Lagro op LinkedIn waarin zij het opnam voor de kleinschalige zorgaanbieders, die in een krantenartikel denigrerend werden weggezet als ‘kleine jeugdzorgbedrijfjes’ bracht mij op de site van Bureau Lagro. Deze organisatie, die opkomt voor de belangen van kleinschalige zorgaanbieders, sprak mij zo aan dat ik direct heb gesolliciteerd op een openstaande vacature en mijn baan bij Jade Zorggroep opgezegd.

Ik ben twaalf jaar bij Jade Zorggroep werkzaam geweest. De eerste paar jaren als groepsleider in een kinderwoongroep voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen en daarna zeven jaar als teamleider van de opvang van alleenstaande minderjarige vluchtelingen in Drenthe, en van de ‘beschermde opvang’ (minderjarige slachtoffers van mensenhandel). De laatste vier jaar heb ik bij Jade Zorggroep gewerkt als beleidsadviseur, waar ik mij onder andere bezig hield met de werkzaamheden waarin Bureau Lagro haar klanten ondersteunt: beleid, kwaliteit, berichtenverkeer, aanbestedingen en scholingen.

Mijn expertise ligt op het gebied van kwaliteitszorg en het uitvoeren van audits in het algemeen (HKZ en ISO), en op het gebied van klachten, veiligheid, incidenten- en calamiteitenonderzoeken (PRISMA) in het bijzonder.

Kleinschalige zorgaanbieders hebben een essentiële rol in het veranderende zorglandschap. Ze zijn onder andere belangrijk voor innovatie, bieden veelal specifieke zorg en zijn vaak identiteitsgebonden. Met veel plezier zet ik mij daarom in voor deze aanbieders, om hen zo goed mogelijk te ondersteunen op diverse vlakken.

ALEX.VISSER@BUREAULAGRO.NL | 06 21 36 30 52

 

Sanne Waker

Sinds december 2019 ben ik werkzaam bij Bureau Lagro als office manager en spin in het web. Ik was destijds zoekende naar wat ik precies wilde. Praktische functies trokken me het meest, maar met een bachelor Bedrijfseconomie en een master HRM op zak, leek dit niet voor de hand liggend. De laatste tijd werd mijn aandacht steeds meer getrokken richting de zorg.

Ik heb vier jaar gewerkt als adviseur van zorgverzekeringen en kwam zo al enigszins in aanraking met de zorg en realiseerde me dat in de zorg het verschil wordt gemaakt. Mijn werk bij Vitaminds en bij de Noorderbrug bevestigde dit steeds meer. Voor mij zou een administratieve rol in de zorgsector perfect zijn, omdat ik zo m’n administratieve vaardigheden kwijt kan, maar ook een steentje kan bijdragen aan deze sector.

Toen ik via via in contact kwam met Andrea voor een netwerkgesprek, viel eigenlijk alles voor mij op z’n plek en gelukkig was dit wederzijds! Bureau Lagro was hard op zoek naar ondersteuning in de bedrijfsvoering. En dat is nou juist wat ik graag doe: ontzorgen. De warme, mensgerichte sfeer binnen Bureau Lagro voelde als een warm bad voor me. De focus op het ondersteunen van kleinschalige zorgaanbieders spreekt me erg aan.

Doordat ik opgegroeid ben in de snoepwinkel van mijn ouders heb ik altijd de pracht van het kleinschalige gezien. Mijn ouders hebben zich altijd ingezet om iedere klant zo persoonlijk mogelijk te benaderen en van een aanbod op maat te voorzien. Wat dat betreft zie ik wel overeenkomsten. Ik ben ervan overtuigd dat kleinschalige zorgaanbieders als geen ander zorg op maat kunnen bieden. Ik ben dan ook dankbaar om voor een bedrijf te mogen werken dat ervoor zorgt dat zorgaanbieders zich hierop kunnen focussen.

SANNE.WAKER@BUREAULAGRO.NL | 06 21 41 50 10