Ons team

Andrea Lagroandrea
Overtuigd van de kracht van kleinschalige zorg, begon ik in 2012 met het opzetten van kwaliteitssystemen bij zorgboerderijen. Inmiddels ondersteunen we kleinschalige zorgaanbieders (van ambulant tot wonen) in de voorbereiding op ISO of HKZ certificering. Ook hebben we voor de écht kleinschalige zorgaanbieder een Kwaliteitssysteem Kleinschalige Zorg ontwikkeld, gebaseerd op HKZ Kleine Organisaties en vigerende wet- en regelgeving.

In 2014 kwam de eerste vraag voor ondersteuning bij een aanbesteding, daarna volgden er vele meer en reisden we van bijeenkomst naar bijeenkomst voor onze klanten. Zo kwam ook ‘het berichtenverkeer’ op ons pad, eerst via de ‘Berichtenconverter’ en ‘de VNG-app’, maar gelukkig zijn daar nu softwarepakketten voor. In 2016 werd Bureau Lagro als enige niet-zorgaanbieder ‘Contractpartner’ van de RIGG en zijn we nu ‘Administratiekantoor’. Over de jaren heen hebben we veel expertise en een groot netwerk opgebouwd, en zijn we vaak sparringpartner voor gemeenten namens de kleinschalige zorg. In 2017 kwam er ook scholing bij, gewoon omdat we graag anticiperen op de vraag van de klant. Dit vergde ook bij ons overigens een professionaliseringsslag, de eenmanszaak ging in 2017 op in een BV.

Inmiddels werken we met z’n vieren en drie zzp’ers zij aan zij aan onze onderhand vastgeroeste missie om de kleinschalige zorg in een ‘veranderend zorglandschap’ overeind te houden en (blijvend) in hun kracht te zetten. We ondersteunen ruim 100 zorgaanbieders in Groningen, Friesland en Drenthe op een of meerdere fronten.

Onze grootste drijfveren zijn het ‘ontzorgen’ (met ‘eigen regie’ als uitgangspunt) van de zorgaanbieder zodat ‘ie kan doen waar ‘ie van gaat huppelen, en het verder professionaliseren van de zorg. Dit in het belang van de cliënt, die bij ons altijd voorop staat. Integriteit en transparantie, korte lijnen en open en heldere communicatie en (het delen van) kennis en expertise zijn onze speerpunten, verbinding is ons absolute toverwoord. Let’s stick together!

E ANDREA.LAGRO@BUREAULAGRO.NL | T 06 25 51 38 51‬

 

Monika Hogenberg
Vanuit waarden en overtuiging werk ik elke dag aan het vervolmaken van mijn droomwereld. Ik ben er van overtuigd dat iedereen af en toe een helpende hand kan gebruiken. Ik ben altijd op zoek naar de mens en zijn motivatie om te doen wat hij doet.

Ik ben binnen GGZ Drenthe begonnen met het opdoen van ervaring. Zo heb ik onder andere op een aantal (gesloten) afdelingen gewerkt, heb ik zelf een resocialisatie-afdeling mogen ontwikkelen en heb ik mij geprofessionaliseerd in kinder- en jeugdpsychiatrie. Daarnaast heb ik altijd scholingen gegeven (waaronder onder andere psycho-educatie psychoses, ADHD, ASS en ouderbegeleidingen) en was ik train-de-trainer op het gebied van suïcidepreventie. De laatste jaren bij GGZ Drenthe ben ik werkzaam geweest als LEAN adviseur, met altijd als streven de KLANT centraal!

Mijn CV in een notendop: ik heb de HBO-V opleiding afgerond, ben Sociaal Psychiatrisch Hulpverlener, homeopaat, gecertificeerd werkbegeleider, heb een talentontwikkelprogramma mogen door lopen binnen ESPRIA en sta te trappelen om een volgende, nieuwe opleiding te mogen starten.

Sinds februari 2018 ben ik werkzaam bij Bureau Lagro als Adviseur Kwaliteitszorg. Ik voer audits uit en ondersteun bij het opzetten van een werkend kwaliteitssysteem: een eigen systeem, HKZ of ISO. Daarnaast voorzie ik in een aantal scholingen die Bureau Lagro aanbiedt (wet- en regelgeving, o.a. AVG, medicatieveiligheid, de verbeterde meldcode, ziektebeelden, SMART zorgplannen en rapporteren).

Het opdoen en delen van kennis maakt het werken bij Bureau Lagro fantastisch. Elke dag is een nieuwe dag waarin ik de kans krijg om samen met de kleinschalige zorgaanbieder te onderzoeken wat er goed gaat, wat er beter kan en hoe we dit kunnen oppakken.

E MONIKA.HOGENBERG@BUREAULAGRO.NL | T 06 ‬11 47 52 29

 

Miranda Badenbroek
Ik maak mensen blij met eten en informatie. Meestal apart van elkaar, want het eten is meer voor de weekenden en de informatie meer voor door de week, maar je weet hoeveel informatie er wordt gedeeld als je samen in een keuken staat! Ik hou van de verbinding die daarvan komt.

In een grijs verleden begon ik als klantenservicemedewerker aan de telefoon. Namens onder andere een energieleverancier, studiefinanciering en een uitkeringsinstantie hielp ik mensen aan antwoorden en oplossingen. Omdat mijn eigen interesse in de loop der tijd verschoof naar het Sociaal Domein, ging ik op zoek naar ander werk. Dat vond ik in de gemeente Zuidhorn, waar ik van 2014 t/m 2018 aan de balie en telefoon van het zorgloket werkte. Daarachter waren de Wmo en de Participatiewet te vinden. Daarnaast deed ik steeds meer berichtenverkeer. Dat betekende dat ik met zorgaanbieders te maken kreeg, en met ouders, andere gemeenten en jeugdconsulenten. Meer verbinding om blij van te worden.

Bureau Lagro kende ik al een jaar of drie vanwege onze communicatie over jeugdige cliënten die bij hun klanten in zorg waren. Ons contact hield niet op na kantoortijd, en zo leerde ik veel over de zaken die bij zorgaanbieders spelen. Toen ik op LinkedIn een vacature voorbij zag komen, was ik er wel uit: sinds januari 2019 ben ik Medewerker Berichtenverkeer bij Bureau Lagro. Ik ben een van de mensen die ervoor zorgt dat de communicatie tussen zorgaanbieder en gemeente veilig, soepel, en prettig verloopt, en in goed contact met alle andere betrokken partijen. Dit met zo weinig mogelijk misverstanden en zoveel mogelijk humor, want behalve het geautomatiseerde digitale verkeer is er ook het vele contact met iedereen die we te pakken krijgen. Van zoveel verbinding ga ik hardop glimlachen!

Nog even terugkomend op dat eten… het is wel eens voorgekomen dat ik met een tas vol lekkers op het werk verscheen. Ik zeg het maar even.

E MIRANDA.BADENBROEK@BUREAULAGRO.NL | T 06 ‬15 45 29 04

 

Alex Visser
Sinds maart 2019 ben ik werkzaam bij Bureau Lagro als Adviseur Kwaliteitszorg. Een bericht van Andrea Lagro op LinkedIn waarin zij het opnam voor de kleinschalige zorgaanbieders, die in een krantenartikel denigrerend werden weggezet als ‘kleine jeugdzorgbedrijfjes’ bracht mij op de site van Bureau Lagro. Deze organisatie, die opkomt voor de belangen van kleinschalige zorgaanbieders, sprak mij zo aan dat ik direct heb gesolliciteerd op een openstaande vacature en mijn baan bij Jade Zorggroep opgezegd.

Ik ben twaalf jaar bij Jade Zorggroep werkzaam geweest. De eerste paar jaren als groepsleider in een kinderwoongroep voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen en daarna zeven jaar als teamleider van de opvang van alleenstaande minderjarige vluchtelingen in Drenthe, en van de ‘beschermde opvang’ (minderjarige slachtoffers van mensenhandel). De laatste vier jaar heb ik bij Jade Zorggroep gewerkt als beleidsadviseur, waar ik mij onder andere bezig hield met de werkzaamheden waarin Bureau Lagro haar klanten ondersteunt: beleid, kwaliteit, berichtenverkeer, aanbestedingen en scholingen.

Mijn expertise ligt op het gebied van kwaliteitszorg en het uitvoeren van audits in het algemeen (HKZ en ISO), en op het gebied van klachten, veiligheid, incidenten- en calamiteitenonderzoeken (PRISMA) in het bijzonder.

Kleinschalige zorgaanbieders hebben een essentiële rol in het veranderende zorglandschap. Ze zijn onder andere belangrijk voor innovatie, bieden veelal specifieke zorg en zijn vaak identiteitsgebonden. Met veel plezier zet ik mij daarom in voor deze aanbieders, om hen zo goed mogelijk te ondersteunen op diverse vlakken.

E ALEX.VISSER@BUREAULAGRO.NL | T 06 21 36 30 52