Out of Burn-out

Datum/Tijd
22-04-2022
09:00 - 17:00

Nog 15 plaatsen beschikbaar.

Noteer in Agenda


Acht vrijdagen van 9.00 – 17.00 beginnend op 22 april.

Out of Burn-out

Een burn-out is vreselijk, dat is veilig om als stelling in te nemen. Vrijwel iedereen zal het hiermee eens zijn, zeker mensen die het hebben doorgemaakt. Het ontwricht levens. Het heeft effect op het werk, maar zeker ook het privéleven. Naast het leed voor degene die er last van heeft, zijn de kosten voor de samenleving enorm. Als we de media mogen geloven, dan lijkt er wel een Burn-out-epidemie. Het lijkt erop dat steeds meer mensen last krijgen van een burn-out en dat de kosten, materieel en immaterieel, maar blijven stijgen. Dit is zorgelijk. Uitval in de zorg en het onderwijs is hoog en dat heeft een flinke impact in de samenleving. Het zorgt voor een sneeuwbaleffect, waardoor de druk op de zorg steeds meer toeneemt. Hier moeten we wat mee!

Bij deze meerdaagse training leer je alle ins en outs rondom de burn-out. De training richt zich op de verschillende criteria, het ontstaan, het verloop, de risicofactoren en vooral het intensieve proces tot herstel. Door het volgen van de training leer je burn-out bij jezelf en anderen voorkomen, dan wel effectief van een burn-out herstellen. Middels 15 themagerichte trainingen, verdeeld over acht dagen, komen de belangrijkste thema’s met betrekking tot burn-out aan de orde. De lesstof heeft zowel theoretische elementen als een breed scala aan bewegingsgerichte onderdelen, oftewel: een psychofysieke training.

De training kent een breed scala aan verschillende werkvormen. Enerzijds is het leuk afwisselend bezig te zijn, anderzijds is bekend dat leren het beste werkt als de inhoud op verschillende manieren wordt aangeboden. Er wordt gebruik gemaakt van instructievormen, interactievormen, discussievormen, opdrachtvormen, samenwerkingsvormen, schrijfopdrachten en spelvormen. We werken altijd psychofysiek. Dit betekent dat er zowel lichamelijke als mentale lesvormen gecombineerd worden gebruikt. Onze activiteiten zijn altijd afgestemd op persoonlijke wensen en groeimogelijkheden.

De training is speciaal ontwikkeld voor zorg en (speciaal) onderwijs. De training wordt gegeven door een psycholoog en een weerbaarheidsinstructeur.

https://resetyourpreset.nl/wp-content/uploads/2022/01/Programma-en-Informatiedocument-Out-of-Burn-out.-2.pdf

Contact :
Wil je meer weten over deze training of heb je andere vragen?
Stel ze via info@resetyourpreset.nl of bel 06-33610228

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.