Scholing Zorgplan en SMART formuleren

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
02-11-2020
19:00 - 23:00

Locatie
MyOffice Stadspark
Leonard Springerlaan 35
9727 KB, Groningen

Nog 0 plaatsen beschikbaar.

Noteer in Agenda


De scholing Zorgplan en SMART formuleren bestaat uit twee dagdelen. Dagdeel 1 is op maandag 2 november en dagdeel 2 op maandag 16 november.

Dagdeel 1
In het eerste dagdeel wordt de theorie met betrekking tot het opstellen van zorg-/, begeleidingsplannen doorgenomen. Onderstaande onderwerpen komen hierbij minimaal aanbod:

 • Wet- en regelgeving (Jeugdwet, Wmo, Bopz/Wet zorg en dwang, werkwijze PGB) in relatie tot zorgplannen:
  • Wat is verplicht en wat heeft de aanbeveling (en waarom)? Dit doen we aan de hand van wetgeving in combinatie met het bespreken van voorbeelden van zorgplannen.
  • Welke eisen worden gesteld binnen HKZ-normen en de ISO 9001:2015 norm?
  • Welke (aanvullende) eisen worden door gemeenten gesteld (inclusief de eisen voor wat betreft een werkend kwaliteitssysteem)?
 • SMART formuleren van doelen.
 • Evaluatie van gestelde doelen.
 • Inbedding van zorgplannen binnen de organisatie van de cursist (taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden).
 • Bespreken van procedures en beleid binnen de verschillende organisaties met betrekking tot het primair proces.
 • Dossiervoering en rapportage.

Dagdeel 2
De tweede bijeenkomst is meer gericht op interactie en het in groepsverband bespreken van de meegebrachte zorgplannen en het SMART formuleren van doelstellingen. Cursisten werken aan een zorgplan dat voldoet aan de eisen en aan wet- en regelgeving, en vooral ook praktisch werkzaam is voor de cursist.

Naar aanleiding van de eerste bijeenkomst heb je een beeld van hoe een zorgplan eruit kan zien. Je weet wat wet- en regelgeving hieromtrent voorschrijft. In de tweede bijeenkomst verdelen we de groep in groepjes van drie à vier cursisten. Je gaat dan aan de slag met het bespreken van het eigen ontwerp van een zorgplan (huiswerk naar aanleiding van eerste bijeenkomst). Aan de hand van (anonieme) praktijkvoorbeelden oefenen we actief met het SMART formuleren van doelen.

Praktische info
Bureau Lagro geeft deze scholing bij MyOffice Stadspark Groningen (Leonard Springerlaan 35, Groningen). Om de 1.5 meter afstand te waarborgen hebben we maximaal twaalf plekken, dus wees er snel bij! Om te voorkomen dat het beperkt aantal plekken onbenut blijft, is in coronatijd aanmelden altijd meedoen. Ben je onverhoopt toch verhinderd (door bijvoorbeeld symptomen van corona) zorg dan zelf voor vervanging en laat een (con)collega de scholing volgen.

Na ontvangst van jouw aanmelding, ontvang je van ons een factuur. Indien de organisatie niet bij ons bekend is graag het factuuradres vermelden. Kosten: € 190. Vaste klanten ontvangen een korting van € 20. Er is geen btw van toepassing, omdat we sinds februari 2020 CRKBO geregistreerd zijn. Als je SKJ geregistreerd bent, ontvangen we graag je SKJ-nummer. Dit met het oog op het maken van de certificaten en het toekennen van de punten.

Meer informatie kun je opvragen via scholing@bureaulagro.nl.

Deze scholing is SKJ geaccrediteerd voor 14.00 punten.

Inschrijven

Dit evenement is volgeboekt.