Kwaliteit

Bureau Lagro ondersteunt vooral kleinschalige zorgaanbieders bij het opzetten van een kwaliteitssysteem (HKZ, ISO-certificering). Voor de écht kleinschalige aanbieders hebben we op basis van eisen en wet- en regelgeving, een eigen kwaliteitssysteem ontwikkeld. Dit Kwaliteitssysteem Kleinschalige Zorg (KKZ) is bestemd voor de solistische aanbieder, of de aanbieder met max. twee tot drie medewerkers in dienst. Ook ondersteunen we wanneer de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd op bezoek is geweest en verbeterpunten heeft geconstateerd.

Daarnaast voeren we audits uit om een eigen kwaliteitssysteem te toetsen of om te toetsen of een zorgaanbieder klaar is voor HKZ- of ISO-certificering. Een audit maakt verbeterpunten inzichtelijk, of dient als bewijs voor een werkend kwaliteitssysteem voor een gemeente. Wij toetsen op de eisen zoals o.a. gesteld in het Drents Kwaliteitskader, of door bijvoorbeeld Sociaal Domein Fryslân en Noardwest Fryslân. Bureau Lagro komt jaarlijks langs, een certificaat voor een (eigen) werkend kwaliteitssysteem is dan ook een jaar geldig.

Bij het opzetten van een kwaliteitssysteem ondersteunen we in het beschrijven van processen en hebben we op allerlei aandachtsgebieden formats beschikbaar. Ook maken we duidelijk wat er vanuit vigerende wet- en regelgeving geregeld dient te worden. Wij zorgen er samen met jou voor dat je klaar bent voor een externe audit door bijvoorbeeld een certificerende instelling. Wij geven graag inzicht in wat van belang is, maar zijn daarbij vooral praktisch ingesteld: geen lange rapportages, geen uitgebreide procedures, maar concrete teksten, smart geformuleerde doelstellingen en heldere adviezen overzichten.

De cliënt staat wat ons betreft altijd voorop. We werken graag met hoofd (inhoud en gezond verstand) en hart (verbinding en samenwerking) in combinatie met humor en bevlogenheid. ‘Nut en noodzaak’ en ‘logica en boerenverstand’ zijn onze toverwoorden.

 

Onze auditoren zijn IRCA (International Register of Certified Auditors) gecertificeerd.

Andrea Lagro (CQI-IRCA Delegate ID 246657), Bureau Lagro                                                Alex Visser (CQI-IRCA Delegate ID 246656), Bureau Lagro                                                       Tanka Weijer (CQI-IRCA Delegate ID 415669), Bureau Lagro