Search
Close this search box.

Kwaliteitssystemen

Bureau Lagro ondersteunt (kleinschalige) zorgaanbieders bij het opzetten, implementeren en onderhouden van hun kwaliteitssysteem.

Kwaliteitssystemen

Kwaliteitssystemen
Bureau Lagro ondersteunt (kleinschalige) zorgaanbieders bij het opzetten, implementeren en onderhouden van hun kwaliteitssysteem.

Ons ervaren team van kwaliteitsadviseurs begrijpt de waarde van een goed functionerend kwaliteitsmanagementsysteem. We bieden een breed scala aan diensten om jouw organisatie te ondersteunen bij het creëren en behouden van een effectief systeem dat voldoet aan de eisen en normen. De cliënt staat wat ons betreft altijd voorop.

Wij geven graag inzicht in wat van belang is, maar zijn daarbij vooral praktisch ingesteld. Ook maken we duidelijk wat er vanuit vigerende wet- en regelgeving geregeld dient te worden. We houden van korte en overzichtelijke procedures en schrijven deze alleen wanneer ze voor de organisatie nuttig en noodzakelijk staan. Onze aanpak is praktisch, resultaatgericht en afgestemd op jouw specifieke behoeften.

ISO 9001
ISO 9001 is een internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen die gebruikt kan worden in verschillende sectoren, waaronder in de zorg. Deze norm is gericht op het verbeteren van kwaliteit en klanttevredenheid.

De norm ISO 9001 is een generieke standaard die aangepast kan worden aan de specifieke behoeften van een zorgorganisatie. De norm ISO 9001 geeft veel ruimte voor interpretatie.

HKZ
HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. De HKZ-norm is gebaseerd op de norm ISO 9001 en gericht op kwaliteitsverbetering in de zorg.

Voor  de verschillende zorgsectoren zijn HKZ-normen ontwikkeld, waaronder voor de jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg. Daarnaast zijn er de HKZ-norm Zorg en Welzijn voor zorgaanbieders die in verschillende sectoren actief zijn en de norm HKZ Kleine organisaties voor zorgaanbieders met maximaal 10 fte aan medewerkers.

Keurmerk Kleinschalige Zorg (KKZ)
Voor de kleinschalige zorgaanbieders heeft Bureau Lagro op basis van wet- en regelgeving en eisen van gemeenten en inkooporganisaties uit Noord-Nederland, een kwaliteitssysteem ontwikkeld.

Het Keurmerk Kleinschalige Zorg is gericht op kwaliteitsverbetering en het voldoen aan de vigerende wet- en regelgeving en gestelde eisen.

Kijk voor meer informatie op Keurmerk Kleinschalige zorg

Of je nu een nieuw kwaliteitssysteem wilt implementeren, je bestaande kwaliteitssysteem wilt verbeteren of onderhoud en begeleiding nodig hebt, onze kwaliteitsadviseurs staan klaar om jou te helpen.

Waarom Bureau Lagro?

Bij Bureau Lagro streven we ernaar om een langdurige en vruchtbare samenwerking met onze klanten op te bouwen. Wij luisteren naar jouw wensen, denken met jou mee en bieden oplossingen die aansluiten bij jouw specifieke situatie. Je kunt altijd vertrouwen op onze professionaliteit, betrokkenheid en deskundigheid.

Bij Bureau Lagro staat persoonlijk contact met klanten centraal. Wij geloven dat een goede relatie met onze klanten essentieel is voor het bieden van de beste dienstverlening. Daarom hechten wij veel waarde aan het opbouwen van een vertrouwensband en het goed begrijpen van de wensen en behoeften van onze klanten.

Onze grootste toegevoegde waarde is dat wij kennis hebben van de gehele keten en ons grote nog immer groeiende netwerk van verwijzers, gemeenten (van backoffice en beleidsadviseurs tot inkooporganisaties), grote zorginstellingen en kleinschalige zorgaanbieders.

Integer en transparant, gedreven en proactief zijn bij ons de kernwaarden van ons hele handelen. Deze vormen de basis van onze samenwerking binnen de gehele keten van klanten en partners waar we mee te maken hebben. Vertrouwen is het toverwoord. 

Meer te weten komen?

Je kan vrijblijvend contact met ons opnemen!