Berichtenverkeer

Het administratiekantoor van Bureau Lagro is dé specialist op het gebied van berichtenverkeer voor de jeugdwet (iJW) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (iWmo) in Noord-Nederland. Voor ruim 50 zorgaanbieders voeren wij het berichtenverkeer uit.

Berichtenverkeer

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is geregeld dat mensen met een beperking ondersteuning kunnen krijgen. In de Jeugdwet is de gemeentelijke verantwoordelijkheid voor preventie, ondersteuning, hulp en zorg aan jeugdigen en hun ouders bij opgroei- en opvoedproblemen vastgelegd. Gemeenten zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor de uitvoering van de twee wetten, en zijn vrij om dit naar eigen inzicht te doen. Om gemeenten hier bij te ondersteunen heeft Zorginstituut Nederland in samenwerking met gemeenten en zorgaanbieders de iWmo en de iJw ontwikkeld: dit zijn twee landelijk vastgestelde standaarden voor een veilige en transparante informatie-uitwisseling tussen gemeenten en zorgaanbieders op het gebied van de Wmo en Jeugdwet. Dit is de basis voor het Wmo- en Jw-berichtenverkeer

De iWmo en iJw standaarden zijn specifiek ontwikkeld voor het digitaliseren van communicatie op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet. Het Wmo en Jw berichtenverkeer volgt cliënten in alle fasen van de keten (het berichtenverkeer van gemeente tot zorgaanbieder en ook weer terug) en staat gemeenten en zorgaanbieders toe om berichten uit te wisselen op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Jeugdwet. Er is berichtenverkeer mogelijk op onderstaande vlakken:

  • indicatie of -beschikking van zorg;
  • zorgtoewijzing en -levering;
  • de toewijzing van de eigen bijdrage;
  • de declaratie van geleverde zorg.

     

Als ervaren dienstverlener begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk het is dat het berichtenverkeer soepel verloopt en dat alle informatie op de juiste plek terechtkomt. Daarom staan wij voor je klaar om dit proces te verzorgen voor jouw organisatie.

Onze focus ligt op het bieden van efficiënte en betrouwbare diensten aan zorgaanbieders. Wij nemen het gehele iJW- en iWmo- berichtenverkeer uit handen, zodat jij je kunt richten op waar je goed in bent: het bieden van hoogwaardige zorg aan je cliënten.

Ben je benieuwd wat Bureau Lagro voor jouw zorgorganisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen kijken we hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het berichtenverkeer.

RIGG
Bureau Lagro is een door de RIGG erkend administratiekantoor voor het uitvoeren van het berichtenverkeer voor gecontracteerde organisaties. Als administratiekantoor voeren wij de volgende diensten uit:

  1. Het intermediair zijn voor de bij het Administratiekantoor aangesloten Jeugdhulpaanbieders in de overleggen die de RIGG organiseert m.b.t. de administratie en systeemtechnische aspecten in de Jeugdhulp in de provincie Groningen.
  2. De uitkomsten en afspraken die voortvloeien uit deze overleggen uit- en doorvoeren voor de bij het Administratiekantoor aangesloten Jeugdhulpaanbieders.
  3. Als gesprekspartner/adviseur optreden voor de aangesloten Jeugdhulpaanbieders  over de uitvoering van monitoring en verantwoording van de geleverde Jeugdhulp.
  4. Namens de aangesloten Jeugdhulpaanbieders in staat zijn om in opdracht van de Jeugdhulpaanbieders de administratie in zijn geheel of gedeeltelijk uit te voeren.

Waarom Bureau Lagro?

Bij Bureau Lagro streven we ernaar om een langdurige en vruchtbare samenwerking met onze klanten op te bouwen. Wij luisteren naar jouw wensen, denken met jou mee en bieden oplossingen die aansluiten bij jouw specifieke situatie. Je kunt altijd vertrouwen op onze professionaliteit, betrokkenheid en deskundigheid.

Bij Bureau Lagro staat persoonlijk contact met klanten centraal. Wij geloven dat een goede relatie met onze klanten essentieel is voor het bieden van de beste dienstverlening. Daarom hechten wij veel waarde aan het opbouwen van een vertrouwensband en het goed begrijpen van de wensen en behoeften van onze klanten.

Onze grootste toegevoegde waarde is dat wij kennis hebben van de gehele keten en ons grote nog immer groeiende netwerk van verwijzers, gemeenten (van backoffice en beleidsadviseurs tot inkooporganisaties), grote zorginstellingen en kleinschalige zorgaanbieders.

Integer en transparant, gedreven en proactief zijn bij ons de kernwaarden van ons hele handelen. Deze vormen de basis van onze samenwerking binnen de gehele keten van klanten en partners waar we mee te maken hebben. Vertrouwen is het toverwoord. 

Meer te weten komen?

Je kan vrijblijvend contact met ons opnemen!