Search
Close this search box.

Leren van risico’s en incidenten (MIC)

Heb je interesse in het vergroten van de veiligheid en het voorkomen van incidenten binnen jouw zorgorganisatie? Dan is de scholing prospectieve risico-inventarisatie en het leren van incidenten een absolute aanrader!
Als organisatie is het van essentieel belang om proactief risico’s in kaart te brengen en preventieve maatregelen te treffen. Tijdens de scholing prospectieve risico-inventarisatie leer je hoe je op een gestructureerde en systematische manier potentiële risico’s kunt identificeren.

Wanneer er toch een incident plaatsvindt, wil je er zorg voor dragen dat dit een volgende keer wordt voorkomen. Door incidenten goed te analyseren en verbetermaatregelen te treffen, kan je incidenten in de toekomst voorkomen. Je krijgt handvatten aangereikt om de oorzaken van incidenten te achterhalen, lessen te trekken en verbeteracties te formuleren.

Wat deze scholing extra waardevol maakt, is de praktijkgerichte aanpak. Er wordt gewerkt met casussen en voorbeelden uit de praktijk, zodat je de opgedane kennis direct kunt toepassen in jouw eigen werkomgeving. Daarnaast is er veel ruimte voor interactie en het delen van ervaringen met andere deelnemers. Na afloop van deze scholing ben je in staat om effectief risico’s te inventariseren, analyseren en beheersen. 

Docent van deze training

Alex Visser

Wet- en regelgeving

Alex Visser heeft ruime ervaring binnen de zorg. Alex heeft uitgebreide kennis op het gebied van wet- en regelgeving en heeft interesse in de wijze waarop zorgaanbieders deze regels moeten implementeren binnen hun organisatie. Hij houdt zich bezig met de vertaling van wet- en regelgeving naar praktische toepassingen en adviseert zorgorganisaties bij het implementeren van nieuwe regelgeving.

Aanmelden voor deze scholing