Search
Close this search box.

Nieuwe directeur Bureau Lagro per 1 december 2023

Aankondiging

Mijn sabbatical was een jaar van bijkomen van alles wat ik deed in de jaren daarvoor: Bureau Lagro, Zorgkracht 12, het JENN, het Expertteam Groningen, de Beweging van Nul en de perikelen rondom de Regiovisie. Het was een jaar met veel tijd voor mijn kinderen. Het was ook een jaar van aardbevingsschade en een rigoureuze opruimactie. Bovenal was het een jaar van ‘terug naar mezelf’. Mij werd snel helder dat ik niet meer ging doen wat ik allemaal deed. Geen lange werkdagen meer waarin de waan van de dag regeert, met honderd ballen in de lucht en altijd een schuldgevoel over te weinig tijd voor kinderen, medewerkers en klanten.

Ondertussen ben ik voor de tweede keer gestart met de opleiding Familieopstellingen. In 2018 volgde ik deze vooral vanuit een behoefte aan persoonlijke ontwikkeling. Ondertussen heb ik de kracht van opstellingen bij mezelf en bij anderen vele malen ervaren. Het is een cadeautje om anderen te begeleiden om meer inzicht te krijgen in hun familiesysteem.

Nog steeds gaat mijn eeuwige dankbaarheid uit naar kapitein Alex Visser die het schip Bureau Lagro op koers hield en verder bracht, met Reg Mulder, Tanka Weijer, Miranda Badenbroek, Thea Rozeboom en Natasja Kranenborg als stoere en betrokken bemanningsleden aan zijn zijde.

En verder? Zoals ik zo vaak zeg: “De antwoorden komen vanzelf”. Ik ben en blijf een onverbeterlijke jeugdzorgveranderaar. Ik ga daarom dát weer doen waar ik blij van word: mijn netwerk, kennis en expertise inzetten om passende oplossingen te vinden voor jeugdigen die tussen wal en schip dreigen te raken. Vanaf 1 december ga ik het Expertteam in Groningen ondersteunen als zorgadviseur. Parttime, want de balans tussen werk en privé is mij heilig. Daarnaast ben ik weer betrokken bij het JENN als expert kleinschalige zorg.

Alex heb ik gevraagd of hij het stokje officieel van mij over wil nemen. Hij heeft volmondig ‘Ja’ gezegd en ziet deze kans als een nieuwe uitdaging. Met bijzonder veel genoegen kondig ik aan dat Alex Visser vanaf 1 december 2023 de positie van directeur van Bureau Lagro inneemt. Hoewel onze persoonlijkheden verschillen, kan ik me geen betere ‘man for the job’ indenken. De komende weken besteden we aan overdracht en een aantal open eindjes. Dat wil zeggen, het minimaal aantal zaken dat nog op mijn bord ligt, want Alex hád zo goed als alles al overgenomen.

En ik? Ik blijf me inzetten voor de cliënt, in een zorglandschap waar nog de nodige uitdagingen liggen en waar vertrouwen en netwerksamenwerking wat mij betreft de sleutelwoorden zijn.
Boven alles heb ik het volste vertrouwen dat de koers en kwaliteit van de dienstverlening van Bureau Lagro met Alex en zijn bemanningsleden gewaarborgd blijft. Ik ben trots op het topteam dat er staat. Ik ben ervan overtuigd dat zij in staat zijn om ‘mijn’ schip na bijna 12 jaar nóg verder te brengen.

Voor de klanten van Bureau Lagro volgt nog een uitnodiging voor een ‘afscheidsborrel’ in het nieuwe jaar.

Hartelijke groet,

Andrea Lagro

mobiel: 06-25513851
kantoor: 050-2112411

Bezoekadres: Leonard Springerlaan 35, Groningen (MyOfficeStadspark)
Postadres: Molenstraat 11, 9921 PE, Stedum
Website: www.bureaulagro.nl

E-mail algemeen: info@bureaulagro.nl
Informatie over scholingen: scholing@bureaulagro.nl of ga naar onze website