Search
Close this search box.

Ontwikkelingsstoornissen

SKJ-geaccrediteerd voor 4.30 punten.

Tijdens de scholing ontwikkelingsstoornissen duiken we dieper in de kenmerken van ontwikkelingsstoornissen (AD(H)D en ASS) waarbij de ontwikkeling duidelijk afwijkt van die van ‘normale’ kinderen.

We bespreken de theoretische aspecten en gaan in op de veelvoorkomende symptomen. Daarnaast leren we je hoe de diagnose (DSM-5) gesteld wordt en bespreken we de meest voorkomende behandelvormen.

Het doel van deze scholing is om jou in staat te stellen om signalen van ontwikkelingsstoornissen te herkennen en te begrijpen. Je leert hoe je psycho-educatie kunt geven. Daarnaast bieden we praktische handvatten om het contact en de gesprekken met kinderen met ontwikkelingsstoornissen te verbeteren. Ook leren we je hoe je de-escalerend kunt werken in uitdagende situaties.

Mis deze unieke kans niet om jouw kennis en vaardigheden op het gebied van ontwikkelingsstoornissen te vergroten! Schrijf je nu in voor deze scholing en ontdek hoe je meer kunt halen uit jouw begeleiding van kinderen met AD(H)D en ASS.

We vragen SKJ-geregistreerde cursisten om nadien een reflectieopdracht te maken.

Docent van deze training

Wout de Vries

Pedagogisch Werk en Maatschappelijke Zorg

Wout heeft ruime ervaring opgedaan als leerkracht in het speciaal onderwijs, cluster 3, docent in de opleidingen Pedagogisch Werk en Maatschappelijke Zorg (methodiek, psychologie en sociaal agogische vaardigheden en als gedragswetenschapper bij verschillende kleinschalige zorgaanbieders van specialistische kinderopvang, jeugd- en forensische zorg tot ggz.

Aanmelden voor deze scholing