Search
Close this search box.

Suïcidaliteit

SKJ-geaccrediteerd voor 4.30 punten.

Wil jij leren hoe je adequaat kunt handelen bij een cliënt die suïcidale uitingen heeft? Schrijf je dan nu in voor onze scholing over suïcidaliteit! Tijdens deze scholing staan we stil bij wat suïcidaliteit precies is en wat het betekent voor zowel de cliënt als zijn of haar omgeving.

We besteden aandacht aan veelvoorkomende situaties en geven handvatten hoe je hiermee om kunt gaan. Met behulp van de CASE-methodiek oefenen we in kleine groepjes gesprekstechnieken. Daarnaast gaan we dieper in op de richtlijn ‘Omgaan met suïcidaliteit’, zodat je precies weet wie welke verantwoordelijkheden heeft en hoe je moet samenwerken in gevallen van suïcidale uitingen.

Na het volgen van deze scholing ben jij in staat om adequaat te handelen bij een cliënt die suïcidale uitingen heeft. Je kunt een eerste inschatting maken van factoren die het risico verhogen en je weet hoe je moet handelen volgens de richtlijnen. We vragen SKJ-geregistreerde cursisten om nadien een reflectieopdracht te maken.

Docent van deze training

Klaas Overbeek

Sociaal psychiatrische verpleegkundige

Klaas is een gedreven sociaal psychiatrische verpleegkundige die gespecialiseerd is in crisisinterventie met onderwijsgevende ambities binnen de GGZ. Hij heeft veel affiniteit met presentiebenadering, motivationele benadering en het 5-gesprekkenmodel. Daarnaast wil hij heel graag als trainer suïcidepreventie een bijdrage leveren om hulpverleners en niet hulpverleners handvatten te geven om het gesprek over zelfmoord te kunnen aangaan. Hij is werkzaam bij GGZ-Drenthe als SPV bij een FACT-team, als docent bij de Hanzehogeschool en als trainer suïcidepreventie bij 113 en bij RINO.

Aanmelden voor deze scholing